Vrijwilligers

Als vrijwilliger binnen het Antoni van Leeuwenhoek bent u van onschatbare waarde voor patiënten en medewerkers, dit kan zowel binnen het ziekenhuis als in ons Gasthuis. Omdat u geen medische handelingen verricht en de patiënt niet verzorgt, is het voor de patiënt soms mogelijk zich even geen patiënt te voelen.

Als vrijwilliger in het AVL verzorgt u het (interne) patiëntenvervoer van een verpleegafdeling naar de verschillende onderzoek- en behandelafdelingen. U ontvangt patiënten die zich voor opname in ons ziekenhuis melden, u bent aanwezig op de polikliniek als algemeen aanspreekpunt, zorgt voor begeleiding van patiënten naar de behandelunit en bij het verzorgen van een kopje koffie of thee. U verzorgt de bloemen in de patiëntenkamers en helpt het centrum patiënteninformatie bij het verspreiden van folders en tijdschriften op de verschillende locaties. Op de zondagochtend nodigen vrijwilligers de opgenomen patiënten uit deel te nemen aan de kerkdienst.

Als vrijwilliger in het Gasthuis zorgt u ervoor dat de gasten zich zoveel mogelijk thuis voelen. U maakt de kamers gebruiksklaar, verricht huishoudelijk werk, schrijft nieuwe gasten in, maakt ze wegwijs in ons Gasthuis en biedt ze een luisterend oor. Patiënten komen uit het hele land en zelfs van over de grens. Voor patiënten die van ver komen en die poliklinisch worden behandeld, bieden wij op het terrein van het ziekenhuis een goede, rustige logeergelegenheid. Het Gasthuis heeft 15 kamers en is van alle gemakken voorzien. Voor gemeenschappelijk gebruik zijn er twee huiskamers, een grote keuken en een mooie tuin. In ons Gasthuis werken circa 60 enthousiaste vrijwilligers. Er hangt een prettige warme sfeer in huis. De gasten waarderen het Gasthuis en zijn dankbaar voor de inzet van onze vrijwilligers.

immuun
'Als ik dan weer naar huis rijd vanuit het Antoni van Leeuwenhoek, dan denk ik: fijn dat ik weer iets goeds heb gedaan vandaag.'
Vrijwilliger Antoni van Leeuwenhoek

Contact

Voor meer informatie is Astrid de Loor (Coördinator vrijwilligers) bereikbaar via 020-512 9111 of via vrijwilligers@nki.nl