Verpleegkundigen gang I
123

Verpleegkundigen

Werken als (oncologie)verpleegkundige

In het Antoni van Leeuwenhoek werken we als één team aan onze missie: 'a cure for every cancer and excellent care for every patient'. En jij speelt daar als (oncologie)verpleegkundige een cruciale rol in. Je hebt de kans om een betekenisvol verschil te maken in de levens van onze oncologiepatiënten en hun families. Bekijk hier onze actuele verpleegkundige vacatures, opleidingsmogelijkheden en ontmoet misschien wel jouw toekomstige collega's.

Vacatures (oncologie)verpleegkundigen

Interviews met verpleegkundigen

Hoe het is om te werken in het Antoni van Leeuwenhoek? Dat kunnen onze verpleegkundigen jou natuurlijk het beste zelf vertellen!

Academie

Vier redenen om te kiezen voor werken bij het Antoni van Leeuwenhoek

Menselijk

Meer tijd voor patiënten en hun naasten, om ze te steunen en te begeleiden. En we zijn er altijd voor elkaar.

Samenwerken

Hechte teams van verpleegkundigen, artsen en paramedici. Ervaringen delen, elkaar steunen, van elkaar leren. Op de verpleegafdeling is een directe collega in de eerste 6 maanden jouw buddy/aanspreekpunt.

Gelijkwaardig

Jouw mening telt, je bent als allrounder betrokken bij alle stadia van zorg en behandeling.

Het beste uit jezelf

Leren van de besten, volop mogelijkheden om kennis op te doen en je verder te ontwikkelen. We bieden je een verdieping in de oncologie, onder andere door het volgen van het basisblok oncologie en het toepassen van klinisch redeneren in de praktijk.

Zoek je een baan als (oncologie)verpleegkundige?

Binnen het AVL waarderen we onze verpleegkundigen en erkennen we de belangrijke rol die ze spelen in de gezondheidszorg. Werken als verpleegkundige kan een uitdagend maar lonend carrièrepad zijn, en we zijn toegewijd om je te helpen jouw doelen te bereiken en een positieve impact te hebben op het leven van anderen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt over onze vacatures voor verpleegkundigen of het sollicitatieproces. We horen graag van je!

Maak alvast kennis met je nieuwe collega’s

Werken bij het Antoni van Leeuwenhoek: praktische informatie

Hoe krijg ik een goed beeld van het werken in het Antoni van Leeuwen­hoek?

We vertellen je er graag alles over, maar als gediplomeerd verpleegkundige kun je natuurlijk ook altijd een dagje meelopen om écht kennis te maken met onze verpleegafdelingen. Ook organiseren we regelmatig open dagen en kun je onze verpleegkundigen volgen op Instagram

Hoe ziet de sollicitatie­procedure er uit?

Na je sollicitatie ontvang je binnen twee werk­dagen bericht van de afdeling Recruit­ment.

Sluit jouw ervaring aan op de functie waarvoor je solliciteert, dan nodigen wij je uit voor een persoonlijke kennismaking. Als dit sollicitatiegesprek van beide kanten goed bevalt, dan bieden we jou graag aan om een dagdeel mee te lopen en het Antoni van Leeuwenhoek als werkplek te ervaren. In aansluiting hierop volgt dan een tweede gesprek op de afdeling.

Kan ik met een mbo-opleiding ook sollici­teren?

Jazeker, een groot deel van onze (oncologie)verpleegkundigen heeft de inservice-opleiding of MBO-V afgerond. Er is een traineeship voor MBO-V en voor HBO-V. Voor de MBO-trainees is er bijvoorbeeld een extra training voor overstijgend denken en handelen in hoog complexe zorgsituaties. Doe tijdens het traineeship kennis op, maak vlieguren en groei als zelfstandig verpleegkundige.

Wat zijn mijn ontwikkelings­mogelijk­heden?

Het Antoni van Leeuwenhoek is ook hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. Bij ons leer je op innovatieve en inspirerende wijze alles over de nieuwste behandelingen in de oncologie en de zorg die daarbij komt kijken, zoals de zorg aan patiënten die chemo- of immuuntherapie krijgen. In het Antoni van Leeuwenhoek bieden we volop ontwikkelingsmogelijkheden voor verpleegkundigen. Allereerst bieden we de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige. Als je deze opleiding al hebt afgerond kun je naast je werk als oncologieverpleegkundige jouw kennis en kunde inzetten bij de vele projecten waar naast directe patiëntenzorg ook aan gewerkt wordt. Bijvoor­beeld met een rol in de commissie veilig incidenten melden. We doen dit vaak multidisciplinair. Als verpleegkundige bieden we jou een basisblok oncologie en de ruimte om in de praktijk jouw kennis te verbreden.

Wat zijn de arbeids­voorwaarden voor gediplo­meerde oncologie­verpleeg­kundigen?

Jouw salaris bedraagt, afhankelijk van je ervaring, maximaal € 3.922,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform functie­schaal FWG 50.

Als oncologieverpleegkundige ontvang je van ons direct een contract voor onbepaalde tijd. In deze functie ontvang je van ons een persoonlijk ontwikkelbudget van € 1.000,- netto per jaar voor deskundigheidsbevordering, professionele en persoonlijke leeractiviteiten. 

We hebben ook algemene arbeids­voor­waarden, die voor iedereen van toepas­sing zijn, waaronder gratis par­keren, 8.33% vakantie­geld, een vaste einde­jaars­uit­kering van 8.33% en een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer.

Bepaal ik zelf op welke afdeling ik kom te werken?

Samen bekijken we welke afde­ling het beste bij jouw erva­ring past of waar jij je juist verder in wil ont­wik­kelen.
Meer infor­matie over onze afde­lingen.

Wat zijn de arbeids­voorwaarden voor verpleeg­kundigen in het traineeship, voor verpleeg­kundigen en voor oncologie­verpleegkundigen in opleiding?

Jouw salaris bedraagt, afhankelijk van je ervaring, maximaal € 3.468,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Dit is conform FWG 45. Je ontvangt een contract voor de duur van de opleiding. Als gediplomeerd oncologieverpleegkundige ontvang je daarna een contract voor onbepaalde tijd en word je ingeschaald in FWG 50.

We hebben ook algemene arbeids­voor­waarden, die voor iedereen van toepas­sing zijn, waaronder gratis par­keren, 8.33% vakantie­geld, een vaste einde­jaars­uit­kering van 8.33% en een reiskostenvergoeding van € 0,19 per kilometer.

Wanneer start de vervolgopleiding?

Je kunt als verpleegkundige op ieder moment van het jaar starten. De vervolgopleiding heeft twee startmomenten per jaar, in april en oktober. Voor de start van de opleiding begin je al met werken in het Antoni van Leeuwenhoek. Zo leer je het ziekenhuis kennen en ervaar je hoe het is om met oncologiepatiënten te werken, wat de start van jouw opleidingstraject ten goede komt.

Betaal ik de vervolgopleiding zelf?

Het Antoni van Leeuwen­hoek investeert graag in mede­werkers. Wij vergoeden jouw vervolg­opleiding(en) en verwachten dan van jou dat je na de opleiding bij ons in dienst blijft. Hier maken we duidelijke afspraken over.

Krijg ik een vast contract?

Als gediplomeerd oncologieverpleegkundige ontvang je direct een contract voor onbepaalde tijd. De oncologieverpleegkundige in opleiding krijgt een contract voor de duur van de opleiding en stroomt door naar een vast contract na het afronden van de opleiding.

Voor het traineeship krijg je een contract voor 12 maanden, waarna je kunt doorstromen naar de vervolgopleiding tot oncologieverpleegkundige. Je kunt er ook voor kiezen om als algemeen verpleegkundige aan de slag te gaan.

Ik woon niet in de buurt, kom ik makke­lijk bij het Antoni van Leeuwen­hoek?

Wij zijn gevestigd in Amsterdam en goed bereikbaar met het open­baar vervoer. Wij stimuleren onze mede­werkers om de auto te laten staan en daarom bieden wij een interes­sante fiets­regeling en/of korting op het open­baar vervoer. Kies je toch voor de auto, dan kan je gratis gebruik­maken van onze parkeer­garage.

Kan ik de opleiding tot oncologieverpleegkundige ook starten als ik niet bij het AVL ga werken?

Ja. Ben je in dienst van een ander ziekenhuis en wil je onze oncologieopleiding volgen, schrijf je dan in via dit formulier link

Welke ambities en maatschappelijke bijdragen ambiëren de verpleegkundigen in het AVL?

Sinds kort is er een vernieuwde visie op verpleegkundige zorg vastgesteld en samengevat in 10 speerpunten. De visie speelt in op de huidige en toekomstige uitdagingen in het verpleegkundige vakgebied in het algemeen en de oncologische zorg in het bijzonder. Hiermee dragen wij bij aan ons ultieme doel: 'a cure for every cancer and excellent care for every patient'. Benieuwd wat het inhoudt? Bekijk de visie op verpleegkundige zorg.