Warda – Teamleider en Radiodiagnostisch laborant

9 mrt. 2023 08:00

“Ik wilde wat meer doen voor het ziekenhuis dan ik deed”, begint Warda Gilani. Sinds 2017 werkt ze op de radiologie afdeling van het Antoni van Leeuwenhoek en sinds kort is ze ook twee dagen in de week teamleider. “Hoe kunnen we het werk nóg leuker maken? Dat is eigenlijk wat mij motiveert.

Teamleider

Ik moest wel even wennen, want vroeger ging ik zelf naar de teamleider als ik vond dat er iets anders moest. Nu komen mensen naar mij toe. De lijntjes zijn hier kort en er is eigenlijk geen merkbare hiërarchie. Dat is heel fijn, want soms is bijvoorbeeld een aanvraag voor een scan door een chirurg incompleet en dan is het voor iedereen fijn als je daar gelijk even achteraangaat. Als je dan belt, wordt dat ook gewaardeerd, want vaak is het snel opgelost en daar heeft de patiënt direct voordeel van. Ik vind het ook fijn als collega’s direct naar mij toekomen, dat werkt voor mij ook prettig.

Creatief

Ik moet vaak creatief zijn en de vraag beantwoorden: ‘Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?’ We hebben natuurlijk meer werk dan er mensen zijn en tegelijkertijd willen we leegloop voorkomen door het werk wel leuk te houden. We willen mensen niet overbelasten, maar wel dat ze voldoende uitgedaagd worden en het werk bijvoorbeeld niet saai gaan vinden. Daar bedenken we allerlei oplossingen voor.

Inspiratie

Eén van de dingen die we organiseren, zijn verdiepingsmiddagen. Dan komt er een expert iets vertellen. Het kan een radioloog of chirurg zijn, maar ook een collega-laborant bijvoorbeeld. Laatst was er een neuroloog komen vertellen over uitzaaiingen in de hersenen en waar je op moet letten, wat acute symptomen zijn en hoe je daar dan weer mee om moet gaan. Of een collega-laborant die zich in de diepte had gespecialiseerd, vertelde over vertebroplastiek; voorkomen van verdere inzakking van wervels en verlichten van pijn door een soort cement tussen de wervels te plaatsen. Het is heel interessant om te leren hoe dat dan werkt en wat de criteria zijn bijvoorbeeld. Deze middagen zijn heel erg leerzaam en iedereen voelt weer nieuwe energie na zo’n middag.

Beter worden

De opleiding zelf vond ik eigenlijk helemaal niet zo leuk. Pas toen ik ging werken, begon ik het leuk te vinden en ook pas echt hier in het AVL. Omdat het allemaal over kanker gaat, kun je vaak ook echt wat betekenen voor patiënten, het gaat echt ergens over. Er zijn ook veel studies die ik interessant vind. Veel mensen denken dat het heel zwaar is allemaal, maar je ziet hier mensen vaak ook echt beter worden. De ziekte verdwijnt. Dat kun je zien op de scans.

Enthousiast geworden? Bekijk de vacature: